Subsidie regeling onder de pet gehouden 

De nieuwe subsidieregeling is er sinds 2 april, maar nog onder de pet gehouden omdat er nog geen publicatie is geweest in de Staatscourant.
Ook 1 maatregel geeft recht op subsidie vanaf die datum.
Uitvoering geweest vanaf 2 april 2022, vanaf 1 januari kan men de subsidie aanvragen! Zie https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/isde/woningeigenaren 

Na 31 december 2021 geïnstalleerd?
Woningeigenaren hebben recht op de hogere subsidiebedragen als de warmtepomp, zonneboiler en/of de isolatiemaatregel na 31 december 2021 zijn geïnstalleerd of aangebracht. Bekijk alle wijzigingen in 2022.

Let op
Het is nu voor u als eigenaar-bewoner ook mogelijk om een subsidieaanvraag in te dienen als u na 2 april 2022 één isolatiemaatregel gerealiseerd heeft, in dat geval krijgt u tot 15% van de kosten als subsidie terug.

Combineert u een isolatiemaatregel met een tweede isolatiemaatregel of een investering in een warmtepomp, zonneboiler of warmtenetaansluiting dan krijgt u net als nu tot 30% van de totale kosten als subsidie terug.
Het loont nu dus al de moeite om te checken wat u nog kunt doen en of u kiest voor één of meerdere verbeteringen aan uw huis.

Ook in 2022 kunnen woningeigenaren weer subsidie op isolatie ontvangen. Deze is vanaf 4 januari nog aantrekkelijker door de aanzienlijke verhoging van de subsidie bijdrage binnen de ISDE regeling en de verlaging van de minimaal te isoleren oppervlak. De verhoging heeft buiten de comfort verhoging een aanzienlijke verkorting van de terug verdientijd tot gevolg.  Wij informeren u graag over de mogelijkheden en kosten in uw situatie! 

De ISDE subsidie regeling:

• Kiest u voor 1 isolatiemaatregel, dan moet u daarna nog minimaal 1 andere maatregel nemen. Dat kan een ander type isolatiemaatregel zijn of u kunt kiezen voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet.
• Als u HR++ glas en Triple glas combineert dan moet het totaal aantal m2 te vervangen glas opgeteld altijd minimaal 10m2 zijn. U ontvangt voor maximaal 45m2 subsidie. Het maximaal aantal m2 blijft hetzelfde als u bij HR++glas en Triple glas kiest voor een combinatie met kozijnpanelen of isolerende deuren, u telt het aantal m² dan bij het glas op.
• Bij de toepassing van HR++ glas of Triple glas dan moet dit ter vervanging van bestaand glas zijn.
• Bij de toepassing van Triple-glas is het verplicht om ook de kozijnen te vervangen door isolerende kozijnen.
• Alle isolatiemaatregelen moeten zijn uitgevoerd in de bestaande thermische schil.
• Kiest u bij het type isolatiemaatregel vloer- of bodemisolatie, spouwmuurisolatie of dakisolatie, voor het isolatiemateriaal lokaal gespoten PIR of PUR, dan moet dit zijn aangebracht met een HFK-vrij blaasmiddel.
• De uitvoering is gedaan door een bouwinstallatiebedrijf. De uitvoering mag u niet zelf doen.
• U vraagt maximaal 12 maanden na uitvoering van de eerste (isolatie)maatregel subsidie aan.
• U heeft geen recht op subsidie als u al eerder een andere subsidie voor dezelfde type(n) isolatiemaatregel(en) heeft ontvangen.

Subsidiebedragen per m2

Voor isolatiemaatregel, type dakisolatie bestaan er twee uitvoeringvarianten. U kunt ervoor kiezen om het dak te isoleren, maar u kunt er ook voor kiezen om de zolder- of vlieringsvloer te isoleren. Wanneer u de zolder of vlieringsvloer isoleert dan geldt de voorwaarde dat de zolder of vliering onverwarmd moet zijn. Dakisolatie en zolder- of vloeringsvloerisolatie zijn niet te combineren als twee maatregelen.
Bij de isolatiemaatregel type vloer- of bodemisolatie kunt u ervoor kiezen om de vloer of de bodem te isoleren. Indien u een combinatie van vloer- en bodemisolatie kiest dan komt u in aanmerking voor het bedrag van bodemisolatie. Een combinatie van vloer- en bodemisolatie wordt gezien als 1 maatregel.

 

isde subsidie 2022

Geintresseeerd ? Neem dan vrijblijvend contact met ons op !

We kunnen ons voorstellen dat u zich eerst nog wilt oriënteren op de keuze voor de isolatiemaatregelen. U leest daarover meer op Milieu Centraal – Isolatiemaatregelen.

(artikel is met zorg samengesteld er kunnen echter geen rechten aan worden ontleend)

Let op nieuwe subsidie voorwaarden per 1 januari 2022 ( naar de nieuwe voorwaarden)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *