Ook in 2021 subsidie op isolatiemaatregelen tegen aantrekkelijk voorwaarden:

Ook in 2021 kunnen woningeigenaren weer subsidie op isolatie ontvangen, maar deze worden in 2021 niet langer gesubsidieerd vanuit de SEEH-regeling. De nieuwe naam van de verbrede subsidieregeling wordt ‘Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing’, oftewel “ISDE”. Vanaf 4 januari kunt u gebruik maken van de nieuwe ISDE subsidie regeling!

Nieuw bij de ISDE subsidie regeling:

• Kiest u voor 1 isolatiemaatregel, dan moet u daarna nog minimaal 1 andere maatregel nemen. Dat kan een ander type isolatiemaatregel zijn of u kunt kiezen voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet.
• Als u HR++ glas en Triple glas combineert dan moet het totaal aantal m2 te vervangen glas opgeteld altijd minimaal 10m2 zijn. U ontvangt voor maximaal 45m2 subsidie. Het maximaal aantal m2 blijft hetzelfde als u bij HR++glas en Triple glas kiest voor een combinatie met kozijnpanelen of isolerende deuren, u telt het aantal m² dan bij het glas op.
• Bij de toepassing van HR++ glas of Triple glas dan moet dit ter vervanging van bestaand glas zijn.
• Bij de toepassing van Triple-glas is het verplicht om ook de kozijnen te vervangen door isolerende kozijnen.
• Alle isolatiemaatregelen moeten zijn uitgevoerd in de bestaande thermische schil.
• Kiest u bij het type isolatiemaatregel vloer- of bodemisolatie, spouwmuurisolatie of dakisolatie, voor het isolatiemateriaal lokaal gespoten PIR of PUR, dan moet dit zijn aangebracht met een HFK-vrij blaasmiddel.
• De uitvoering is gedaan door een bouwinstallatiebedrijf. De uitvoering mag u niet zelf doen.
• U vraagt maximaal 12 maanden na uitvoering van de eerste (isolatie)maatregel subsidie aan.
• U heeft geen recht op subsidie als u al eerder een andere subsidie voor dezelfde type(n) isolatiemaatregel(en) heeft ontvangen.

Subsidiebedragen per m2

Voor isolatiemaatregel, type dakisolatie bestaan er twee uitvoeringvarianten. U kunt ervoor kiezen om het dak te isoleren, maar u kunt er ook voor kiezen om de zolder- of vlieringsvloer te isoleren. Wanneer u de zolder of vlieringsvloer isoleert dan geldt de voorwaarde dat de zolder of vliering onverwarmd moet zijn. Dakisolatie en zolder- of vloeringsvloerisolatie zijn niet te combineren als twee maatregelen.
Bij de isolatiemaatregel type vloer- of bodemisolatie kunt u ervoor kiezen om de vloer of de bodem te isoleren. Indien u een combinatie van vloer- en bodemisolatie kiest dan komt u in aanmerking voor het bedrag van bodemisolatie. Een combinatie van vloer- en bodemisolatie wordt gezien als 1 maatregel.

 

Geintresseeerd ? Neem dan vrijblijvend contact met ons op !

We kunnen ons voorstellen dat u zich eerst nog wilt oriënteren op de keuze voor de isolatiemaatregelen. U leest daarover meer op Milieu Centraal – Isolatiemaatregelen.

(artikel is met zorg samengesteld er kunnen echter geen rechten aan worden ontleend)

Let op nieuwe subsidie voorwaarden per 1 januari 2021 ( naar de nieuwe voorwaarden)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *